Лектори на WordCamp Sofia

Анатоли Георгиев

Анатоли Георгиев е изпълнителен директор и собственик на фирма „Училище за успех“, специализирана в областта на професионалния бизнес коучинг и управлението на продажби. Автор на идеята, съавтор и издател е на една от най-продаваните български книги за личностно развитие и мотивация „Моделът на успеха 22 или как да успеем в България“. Има над 20 години успешен, професионален опит във всяка област на продажбите и тяхното управление на висши мениджърски позиции в някои от най-големите международни фирми в България и Европа. Лектор и коуч на редица бизнес срещи и събития на международни фирми с различна сфера на дейност като телекомуникации и фармация.

Василена Вълчанова

Занимавам се с маркетинг от 8 години, като имам опит в разнообразни сфери от лайфстайл през технологии до енергетика. Водя личен професионален блог от 2007 година и съм го използвала успешно за постигане на професионални цели – намиране на нова постоянна работа, freelance-проекти, участие в различни събития. Общото между това да си блогър и маркетолог е желанието да комуникираш с голямо количество хора и да насочваш вниманието им към определени въпроси – също както да насочиш вниманието на потенциални клиенти към себе си.

Джон Блекбърн

Джон е старши WordPress разработчик в Human Made и един от основните разработчици на ядрото на WordPress. Той разработва с WordPress от повече от 10 години. Включен е като Recent WordPress Rockstar по време на цикъла WordPress 3.3 заради активното му участие в разрабтоката на ядрото и е част от списъка с разработчици за всяка версия от тогава насам. През 2014-та година той ръководи работата по WordPress 4.1.

Ивелина Димова

Ивелина Димова е WordPress Lead of Ongoing Client Support в CrowdFavorite. Занимава се с различни WordPress проекти, плъгни и теми, борави еднакво умело с frontend и backend. Обича да пътува, а в свободното време тренира или обучава йога.

Йоана Петрова

Йоана Петрова е кулинарен артист, което включва дейности като изследване, концепция, реализация, аранжиране и заснемане на храна. И наред с всичко това водене на кулинарен блог. Превърнала е хобито си в професия.

Валентин Ликьов

Валентин Ликьов е UX Designer в Телерик и през свободното си време редактор, администратор, художествен оформлител и момче за всичко останало в блога на Йоана „Кулинарно — в кухнята с Йоана“.

Двамата правят един от първите и все още активен кулинарен блог в България и се стремят да остане такъв.

Константин Данков

Коко е Front End’ър с особено внимание към детайлите. Занимава се с Web & Mobile Application дизайн, както и с управление на проекти. Води курсове по HTML и CSS. Съосновател на Софийския Hackerspace – init Lab (initlab.org)

Лука Сартони

Лука е медиен експерт с повече от деситилетие опит в сферата на маркетинга и технологиите. Благодарение на обширната си експертиза в различни бизнес среди, от SME до големи корпоративни проекти, Лука помага на различни компании да развият бизнеса си с помощта на data-базирани стратегии. Не вярва в Дядо Коледа, магически заклинания и изобщо нищо, което не е подкрепено от факти. Лука е Growthketeer в Automattic.

Люк Пиърсен

Люк е главен разрабочик и основател на Chef du Web, малка WordPress агенция в южна Холандия. Обича технологиите с отворен код, чистия front-end код, барбекю и да играе (големи) стратегически игри.

Марин Атанасов

Lead WordPress developer и Code Mentor в 2create Studio, Варна – http://2create.bg/. Регулярен WordPress core и translation contributor, plugin developer. Обожава работата с WordPress, изпитва истинско удоволствие от решаването на комплексни и заплетени проблеми. Обича да прекарва време в работа по собствените си Open Source проекти, измежду които и WordPress плъгини. Когато не е пред компютъра и не измъчва junior developer-ите, тормози приятелката си и съседите с китарата или синтезатора си, или се преструва на фотограф. Има рожден ден в деня на конференцията.

Марко Хайнен

Marko is a long term WordPress contributor from the Netherlands. He runs his own company called CodeKitchen B.V where he build projects for clients but also own products and services. Beside his work on WordPress he also works on GlotPress to build a better open source tool for translations. Almost directly after he started in 2012 he became one of the lead developers. He shares a lot of his knowledge on his blogs at markoheijnen.com and wpunknown.com. Also he shares a lot of he code on his GitHub page and can be found on Twitter @MarkoHeijnen when you have questions.

Николай Бачийски

Николай e на 30 и живее в София. Занимава се с WordPress много отдавна, работи за Automattic от малко повече от осем години. Работи с React от повече от година и има много какво да разкаже.

Ноел Ток

Ноел е уеб експерт от Швейцария, който се забавлява с разработката на решения за уеб. Партньор е в Human Made, топ WordPress агенция (и VIP партньор). Като ръководител на отдел “Проекти” се грижи за портфолиото на компанията и е отговорен за комуникацията с клиентите в Швейцария.
Разгледайте личния сайт на Ноел или си поговорете с него в Twitter.

Петър Николов

Разработчик с над 15 години опит. Преди 6 години основава своя собствена компания. От 4 години в Mobilio се занимават само със мобилни разработки и десктоп приложения предимно за Apple платформите. Привърженик е на на Mobile First идеологията и вярва, че тепърва ще се удивяваме на нови постижения на мобилния фронт.

Тихомир Иванов

Казвам се Тихомир Иванов. Имам повече от 10 години стаж като програмист и web developer. Започнах като C++ програмист, след това на C#, в последните години и като javascript (linkedin: https://www.linkedin.com/in/tihomir) Това, което обаче наистина харесвам е WordPress. Преди го ползвах за различни сайтове, а в последните 2-3 години се занимавам и с разработка на WordPress теми (free и premium). В момента, в WordPress.org имам 7 публикувани теми: https://wordpress.org/themes/author/tishonator/ Имам и сайт за теми: https://tishonator.com

Франц Витули

Франц работи в Human Made, WordPress агенцията зад Happytables, WP Remote и BackUpWordPress. Той отговаря за стратегическите партньорства, връзката с клиентите, обученията и документацията на Happytables. Когато не е пред компютъра, свири на бас и ходи на фитнес. Можете да си говорите с него WordPress.орг Slack (@franz) или да го намерите в Twitter (@franzvitulli).

Яна Петрова

В последните няколко години се занимава с маркетинг и организация на събития. В последните няколко месеца се опитва да промени една индустрия, в дебрите на която я води поддържането на кулинарен блог.